header image

Bezoek De HER tijdens de Themaweek Staal

Woensdag 10 januari 2024

Van maandag 15 januari tot en met vrijdag 19 januari organiseren Nebest, Bouwen met Staal, IMd Raadgevende Ingenieurs en Labortech Testing Solutions de Themaweek Staal. Vijf dagen lang behandelen we interessante staalthema’s in de vorm van presentaties, rondleidingen in laboratoria, demonstraties, projectbezoeken, dialooggesprekken, webinars en meer.

 

Hergebruik van materialen in de praktijk

Op de laatste dag, 19 januari, trappen we af met een welkom, lunch en rondleiding bij het kantoor van IMd Raadgevende Ingenieurs in Rotterdam. Daarna bezoeken we het materiaalkundig laboratorium van Labortech Testing Solutions en de circulaire bouwhub De HER. De HER is een van de circulaire pilotprojecten van Gemeente Rotterdam. Deze hub voor werkplaatsen voor de circulaire maakindustrie bestaat zelf uit zoveel mogelijk hergebruikte materialen en flexibele modules.

 

De HER

De toegepaste circulaire staalconstructie is afkomstig uit een TNO-laboratoriumgebouw in Delft. IMd Raadgevende Ingenieurs bracht de kwaliteit en capaciteit van de bestaande staalconstructie in kaart en ontwierp en berekende de constructie voor de De HER, in nauwe samenspraak met het ontwerpteam. Het architectonisch ontwerp is een coproductie van de architecten Marc Verheijen (architectenploeg gemeente Rotterdam) en Jeroen Grosfeld (N3O architecten). BAM Bouw en Techniek is verantwoordelijk voor de realisatie.

 

Projectpartners van De HER: Gemeente Rotterdam, N3O architecten, IMd Raadgevende Ingenieurs, BAM Bouw en Techniek, GKB en Vic Obdam.

 

Themaweek Staal

Dit is het volledige programma van de Themaweek Staal:

  • Maandag 15 januari: Opening van het nieuwe Nebest COT Laboratorium
  • Dinsdag 16 januari: Schadeherkenning, onderzoek en herstel van staal
  • Woensdag 17 januari: Online programma
  • Donderdag 18 januari: Update Bouwakkoord Staal
  • Vrijdag 19 januari: Staal en hergebruik in de praktijk


Inschrijven is mogelijk voor de hele week of per dag. Het gehele programma en de mogelijkheid tot gratis inschrijven zijn te vinden op: https://www.nebest.nl/academie/themaweek-staal/ 

 

Beeld: N3O Architecten

Overige berichten