header image

Caritas & Fortitudo: 221 middeldure huurwoningen

Maandag 15 april 2024

Op woensdag 3 april was de feestelijke opening van de woongebouwen Caritas & Fortitudo aan de Postjesweg 175 in Amsterdam Nieuw-West, langs de A10. De beide woongebouwen bevatten 221 huurwoningen in het middensegment voor maatschappelijke beroepen. Momenteel is er een flink tekort aan middeldure huurwoningen in Amsterdam. Daarmee sluit het project goed aan op de huidige woningbehoefte.

 

Het project bestaat uit twee torens gelegen rondom een gemeenschappelijke binnentuin met commerciële voorzieningen op de begane grond. De hoge toren (Caritas) bestaat uit 19 woonlagen en huisvest 154 appartementen met uitzicht op het Rembrandtpark. In de lage toren (Fortitudo) zijn de overige 67 appartementen over 9 woonlagen verdeeld. Alle 221 twee- en driekamerappartementen variëren in grootte van 42 tot 58 m2.

 

Economische constructieopzet

IMd Raadgevende Ingenieurs heeft de hoofddraagconsructie van beide gebouwen ontworpen en berekend. De draagstructuur bestaat uit dragende prefab wanden met betonnen voorgespannen vloeren. Dankzij deze constructieve opzet kon snel en economisch worden gebouwd. Op de vloeren is een betonnen afwerklaag bedacht waarin de installaties eenvoudig zijn aangebracht, met daarop een zwevende dekvloer. Het (constructief) gevelontwerp bestaat uit sandwichpanelen met een prefab betonnen binnenblad en metselwerk buitenblad.

 

Projectpartners:

  • Opdrachtgever: Maarsen Groep & Invesco Real Estate
  • Architect: Geurst & Schulze architecten
  • Constructeur: IMd Raadgevende Ingenieurs
  • Aannemer: Van Wijnen

Overige foto’s

Overige berichten