header image

Constructie update Nieuwe Pier Schiphol

Maandag 8 april 2019

De bouw van de nieuwe pier op de luchthaven Schiphol vordert gestaag en de imposante contouren van het gebouw worden duidelijk zichtbaar.

De pier, die bijna 400 meter lang is en grotendeels een hoogte van vier lagen heeft, wordt uitgevoerd in 6 verschillende fasen.  Voor 4 fasen zijn de kanaalplaten op de begane grondvloer aangebracht en is de staalconstructie gereed tot en met de 2e verdieping. De eerste kolommen voor de 3e en 4e verdieping zijn reeds zichtbaar. De verdiepingsvloeren, bestaande uit staalplaatbetonvloeren, zijn voor een deel ook al gestort.

Als alle 6 fases van de pier gerealiseerd zijn volgt aansluitend de bouw van de 5 gatehouses. Deze worden, met een brugconstructie over de rondweg langs de pier, aangesloten op de hoofddraagconstructie van de pier. De start van de tijdelijke corridor, met een lengte van ongeveer 250m tussen de nieuwe pier en de bestaande B-pier, zal worden gerealiseerd in de laatste fase van de bouw. De staalconstructie wordt geproduceerd door BYSteel in Braga, Portugal.

Foto’s: Lucas van der Wee

Render: architectenbureau cepezed

Overige berichten