header image

De HER in Bouwwereld

Maandag 26 februari 2024

Op 22 februari is in Bouwwereld een artikel verschenen over de circulaire milieustraat De HER. De HER is een van de circulaire pilotprojecten van Gemeente Rotterdam. Deze hub voor werkplaatsen voor de circulaire maakindustrie bestaat zelf uit zoveel mogelijk hergebruikte materialen en flexibele modules.

“Alles werkt anders met hergebruikte materialen uit een donorgebouw,” vertelt Jeroen Zandboer, manager duurzaamheid van BAM Bouw en Techniek in het artikel ‘Complete staalconstructie en gevel hergebruikt in De HER’ in Bouwwereld. Van inkoop tot remontage van het hergebruikte materiaal heeft het bouwteam een gedurfde andere koers gevaren dan de bouw normaliter gewend is.

 

Circulaire staalconstructie

De toegepaste circulaire staalconstructie is afkomstig uit een TNO-laboratoriumgebouw in Delft. IMd Raadgevende Ingenieurs bracht de kwaliteit en capaciteit van de bestaande staalconstructie in kaart en ontwierp en berekende de constructie voor de De HER, in nauwe samenspraak met het ontwerpteam. Het architectonisch ontwerp is een coproductie van de architecten Marc Verheijen (architectenploeg Gemeente Rotterdam) en Jeroen Grosfeld (N3O architecten). BAM Bouw en Techniek is verantwoordelijk voor de realisatie.

Lees het artikel ‘Complete staalconstructie en gevel hergebruikt in De HER’ in Bouwwereld (vereist inloggen).

 

Projectpartners: Gemeente Rotterdam, N3O architecten, IMd Raadgevende Ingenieurs, BAM Bouw en Techniek, GKB en Vic Obdam

Visualisatie: N3O architecten

Overige berichten