header image

De HER in de Cobouw

Woensdag 29 mei 2024

Aan de Soesterbergstraat in Rotterdam komt een nieuw circulair centrum voor hergebruik, upcyclen, opknappen en repareren: De HER (voorheen de Upcycle Mall). De HER is een hub voor werkplaatsen voor de circulaire maakindustrie en bestaat zelf uit zoveel mogelijk hergebruikte materialen en flexibele modules. Het gebouw van de HER was jarenlang een laboratorium in Delft, maar het pand is uit elkaar gehaald en verhuisd naar Rotterdam. Het mooie van donormateriaal is dat de materialen hun waarde behouden. Het donormateriaal wordt als legoblokjes in het nieuwe constructieve ontwerp toegepast.

Cobouw Magazine heeft een artikel gewijd aan dit bijzondere project. Het artikel ‘Upcycle-centrum De HER gebouwd met tweedehands legoblokjes: leuker dan nieuwbouw’. Pim Peters, constructeur van IMd zei dat het bestaande gebouw werd teruggebracht tot een soort ‘legoblokjes’. Deze legoblokjes zijn hergebruikt op de nieuwe locatie. “Daardoor hoefden we niet veel aanpassingen te maken aan de constructieve opzet,” zegt Pim in het artikel.

Het artikel ‘Upcycle-centrum De HER gebouwd met tweedehands legoblokjes: leuker dan nieuwbouw’, lees je via https://www.cobouw.nl/320722/upcycle-centrum-de-her-gebouwd-met-tweedehands-legoblokjes-leuker-dan-nieuwbouw in het Cobouw Magazine over duurzaamheid dat op dinsdag 7 mei is gepubliceerd. (Vereist inloggen)

Overige foto’s

Overige berichten