header image

Eerste lustrum IMd Academy

Woensdag 28 januari 2015

In 2010 is IMd begonnen met een eigen, interne opleiding van jonge constructeurs. Beroeps- en universitaire opleidingen sluiten namelijk niet goed aan bij de dagelijkse werkzaamheden van de constructeur. Dit jaar viert de IMd Academy het eerste lustrum.

Binnen het interne opleidingstraject dragen ervaren registerconstructeurs en -ontwerpers hun kennis en ervaring over op jonge, talentvolle constructeurs. De in totaal 25 modules sluiten dan ook één-op-één aan op de dagelijkse praktijk. Zowel cursisten als docenten ontvangen van het Constructeursregister voor hun deelname zogenoemde Kenniseenheden (KE’s).

Van ‘hoe zet ik een berekening op’ tot ‘de beoordeling van bouwkundige details op constructieve aspecten’, alle essentiële onderdelen passeren de revue. Uiteraard is er ook aandacht voor het opstellen van de constructieve hoofdstukken van een STABU-bestek en het controleren van ‘constructieve stukken van derden’.

Inmiddels is gebleken dat het IMd-opleidingstraject inderdaad het hiaat in de opleiding van de jonge onervaren constructeur goed opvult. Reden genoeg om de Academy ook de komende jaren voort te zetten.

Overige berichten