header image

Eerste paal nieuwe bioscoop Pathé Arnhem

Vrijdag 16 mei 2014

Op 16 mei is naast het nieuwe Centraal Station Arnhem de eerste paal geslagen van een groot leisure-complex met Pathé-filmcomplex, horeca en winkels. IMd is verantwoordelijk voor het constructief ontwerp. De starthandeling werd gedaan door Pathé-directeur Lauge Nielsen, de Arnhemse wethouder Gerrie Elfrink en directeur Bernard van der Schans van vastgoedontwikkelaar Epicurus. 

Pathé Arnhem krijgt negen zalen met in totaal bijna 1800 stoelen. Met z’n ruim 35 meter hoogte en 12.500 vierkante meter is het met recht een nieuw landmark in de skyline van de stad. De architectenbureaus Powerhouse Company en EUP Design hebben het complex zó ontworpen dat het architectonisch de overgang vormt tussen de historische binnenstad en het moderne Centraal Station. Aannemer is bouwbedrijf Wessels Rijssen. 

Boven de grote kolomvrije IMAX-zaal op de begane grond bevinden zich zes bioscoopzalen. Gezien het grote aantal bezoekers was het nodig om een zogenoemde tweede draagweg te maken. IMd heeft dit vrij eenvoudig opgelost door twee vakwerken boven elkaar te plaatsen. Eenvoud was ook leidend in de verspringingen van de gevels. Door voor een staalconstructie te kiezen, kunnen deze zonder dure overdrachtsconstructies worden gemaakt. 

Naar verwachting in november 2015 wordt het nieuwe leisure-complex in gebruik genomen.

Overige foto’s

Overige berichten