header image

Energiehuis winnaar NRP Gulden Feniks

Donderdag 5 juni 2014

Cultuurcentrum Energiehuis in Dordrecht, ontworpen door architectenbureau TenBrasWestinga, is onderscheiden met de NRP Gulden Feniks 2014. De prijs voor de meest geslaagde gebouwtransformatie werd op 4 juni uitgereikt tijdens de PROVADA. IMd ontwierp de constructie van de gedaanteverwisseling van energiecentrale tot culturele hotspot.

In de categorie Transformatie streden in totaal dertig projecten om de hoogste eer. Over de winnaar oordeelde de jury: “Een perfecte symbiose tussen opdrachtgever, theatermanager en architect. In veel opzichten – procesmatig en wat samenwerking betreft – is deze transformatie in de ogen van de jury een voorbeeld voor de rest van Nederland.”

Volgens de jury heeft de opdrachtgever het verschil gemaakt en ervoor gezorgd dat de ontwikkeling van de culturele programmering, de slimme opzet van de exploitatie en beheersorganisatie in het hele proces evenveel aandacht kregen als de transformatie van het gebouw. De overige winnaars van de NRP Gulden Feniks zijn Central District (Gebiedstransformatie), het Cygnus Gymnasium (Renovatie) en Fenixloods II (Low budget, high impact).

Overige foto’s

Overige berichten