header image

Feestelijke boeklancering ‘De kunst van het construeren’

Vrijdag 29 juni 2018

Gisteren, op 28 juni, is bij IMd Raadgevende Ingenieurs ‘De kunst van het construeren’ gelanceerd. In dit boek laten Remko Wiltjer, Pim Peters, Rob Stark en Paul Korthagen – alle vier directeur-eigenaar van IMd – weten dat construeren veel meer is dan alleen een ambacht. De basis leert de constructeur tijdens de studie, de ‘kunst’ in de praktijk. De feestelijke boeklancering vond plaats op het kantoor van IMd aan de Piekstraat in Rotterdam.

Constructies doen veel meer dan alleen de zwaartekracht trotseren. Architectonisch, functioneel en financieel kan een constructie een gebouw maken of breken. Een goede draagstructuur helpt de architect, de opdrachtgever, de aannemer én de gebruiker. Niet de een of de ander, maar allemaal. Pas dan is een constructie een goede constructie.

Aan de hand van elf principes tonen de auteurs de kern van hun vak. Zoals: werk altijd integraal, weet wat iets kost en werk van grof naar fijn. Ook wordt duidelijk waarom het belangrijk is om anders over duurzaamheid te denken, dat hulpmiddelen niet altijd behulpzaam zijn en waarom het belangrijk is om soms tegen de gangbare conventies in te gaan.

‘De kunst van het construeren’ levert een leerrijk kijkje in de keuken van een ervaren ingenieursbureau. Het boek is dan ook een must read voor beginnende constructeurs en studenten, maar minstens zo interessant voor opdrachtgevers, financiers en andere partners in het ontwikkel-, ontwerp- en bouwproces.

De kunst van het construeren, uitgave Bouwen met Staal, Zoetermeer, juni 2018

Verkrijgbaar bij de boekhandel (o.a. Bol.com) en Bouwen met Staal, via https://publicaties.bouwenmetstaal.nl

Overige foto’s

Overige berichten