header image

Feestelijke opening Meldkamer Oost-Nederland

Maandag 26 juni 2023

De Meldkamer Oost-Nederland is alweer ruim drie maanden in gebruik. Het eerste 112-telefoontje kwam op 21 maart binnen. Op 1 juni hebben de gebruikers van het gebouw, Politie, Brandweer en Ambulance, de samenwerking tussen de drie diensten gevierd met een feestelijke toost. Om deze samenwerking te onderstrepen, werd er geen lint doorgeknipt, maar zijn er juist linten aan elkaar geknoopt.

 

Drieluik in Bouwen met Staal

Bouwen met Staal publiceerde in editie 292 (april 2023) een drieluik over het gebouw, met ruime aandacht voor de architectuur, het constructief ontwerp en de uitvoering van de staalconstructie. IMd Raadgevende Ingenieurs schreef het artikel ‘Krachtsverhouding’. Hierin lees je over het constructief ontwerp en hoe de grotendeels zichtbare verbindingen in de staalconstructie aan de hand van een staalknopenboek met aandacht zijn ontworpen en uitgewerkt.

Het artikel over de architectuur van de Meldkamer is geschreven door architectenbureau cepezed en dat over de uitvoering door Moors Constructie en Machinebouw Bergharen. Het hele drieluik lees je in Bouwen met Staal nr. 292 (April 2023). Ons artikel Ons artikel ‘Krachtsverhouding’ lees je ook op onze website.

Bekijk hier de projectpagina op onze website.

 

Foto's: Lucas van der Wee, architectenbureau cepezed

Overige foto’s

Overige berichten