header image

Feestelijke opening Varkenoord, nieuwe trainingsaccommodatie Feyenoord

Maandag 2 september 2019

Vrijdag 23 augustus is trainingsaccommodatie Varkenoord feestelijk geopend. Na een openingswoord van Feyenoord-directeur Mark Koevermans en Peter Bak, afgevaardigde van het bestuur van SC Feyenoord, openden Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie officieel  de nieuwe trainings- en wedstrijdaccommodatie voor Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord. Naast de eerder door IMd ontworpen accommodatie voor de BVO heeft de jeugd van Feyenoord nu ook een topsportonderkomen met hoogwaardige faciliteiten.

IMd heeft het constructieve ontwerp gemaakt voor dit multifunctionele gebouw welke de kleedkamers, een fitnessruimte, kantine en kantoorruimten huisvest. Aan de veldzijde is een tribune gerealiseerd, waaronder de technische installaties zijn geplaatst. Het gebouw heeft één verdieping en een luifel boven de tribune en het terras met een uitkraging tot 12,0m.

Het gebouw heeft een grote variatie in afmetingen van gebruiksruimten. Door grote overspanningen te realiseren is het goed mogelijk deze variatie in te passen. In dwarsrichting van het gebouw overspant een kanaalplaat met druklaag in twee beuken. Deze is ondersteund door het metselwerk van de gevels en de gangwand op de begane grond waar de kleedkamers zijn gesitueerd. Op de verdieping is een kolommenstructuur toegepast zodat het makkelijker is aanpassingen in de indeling te realiseren.

De tribune bestaat uit prefab betonnen tribune elementen welke zijn ondersteund door stalen spanten. Het dak heeft een grote uitkraging aan de veldzijde, zodat de tribune wordt overdekt. Deze uitkraging is gerealiseerd door vakwerkliggers met een minimale hoogte en is afgestemd op het leidingen- en kanalenwerk. De kolommen onder de uitkraging staan in wisselende richting schuin en steunen af op de staalconstructie van de tribune.

Het architectonisch ontwerp is van MoederscheimMoonen.

Foto's: Feyenoord Media - Raymond van Meenen / Feyenoord Academy

Overige foto’s

Overige berichten