header image

Goed gevulde opdrachtportefeuille ondanks bouwcrisis

Donderdag 23 december 2010

Ondanks de problemen in de bouwsector, is de opdrachtportefeuille van IMd nog altijd goed gevuld. Ook volgend jaar ziet er heel goed uit. Onderstaand vier voorbeelden van de meer dan 200 projecten waaraan we op dit moment werken. Uiteraard bedanken we al onze opdrachtgevers, medewerkers, adviseurs en partners waarmee we het afgelopen jaar hebben samengewerkt. We wensen iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig, succesvol 2011.

In Almere ontwikkelt TCN het Retail Park Almere, bijna 50.000 m2 ‘winkel’ onder één dak. Het ontwerp bevindt zich in de VO-fase. De onderbouw wordt van prefabbeton, mogelijk wordt de dakconstructie van staal. Een retailpark betekent grote overspanningen en ‘meters maken’. Maar het gebouw krijgt ook een aantal markante onderdelen, zoals een vijftig meter hoge ‘toren’ als blikvanger. NIO Architecten maakt het architectonisch ontwerp.

Huis der Gemeente, zo heet het nieuwe gemeentehuis van Overbetuwe, in Elst. Uiteraard met een raadzaal, openbare functies maar ook kantoorruimten. Het ontwerp is van Atelier PRO. Het gebouw is zeer duurzaam, flexibel en kan in de toekomst eenvoudig worden uitgebreid. Integratie van de installaties in de vloeren zorgt voor een dun vloerpakket, weinig materiaalgebruik en toch een grote overspanning. Het project zal bij het opstarten van de DO-fase in BIM uitgewerkt worden.

Rietveld Architects (New York) ontwerpt voor opdrachtgever Modulus en de beleggers Syntrus Achmea, Amvest en Vidomes het 120.000 m2 grote project Hoog Steenvoorde: zeven woongebouwen, waaronder zes torens, commerciële functies en een ondergrondse parkeergarage, in Rijswijk. In de DO-fase zal door IMd in bouwteam een constructie worden uitgewerkt die met eenzelfde bouwsysteem voor alle torens toch een grote diversiteit mogelijk maakt, zodat per twee torens een andere bouwkundige uitstraling te realiseren is.

Blaak8 heeft onlangs het hoogste punt bereikt. Dit nieuwe Rotterdamse kantoorgebouw heeft een grote uitkraging met een 50 meter hoge dragende gevel. Stalen frames zorgen dat deze zeer eenvoudig gemaakt kon worden, zonder gebruik van steigers. De boomstructuur in de gevel heeft niet alleen een architectonische, maar ook een constructieve, dragende functie. Opdrachtgever is Blauwhoed, de architecten GroupA en Driessen Architecten. De oplevering is in juni 2011.

Overige foto’s

Overige berichten