header image

Gouwehal Waddinxveen gemaakt van donorstaal

Dinsdag 28 mei 2024

In opdracht van de Gemeente Waddinxveen is door IMd Raadgevende Ingenieurs een ontwerp gemaakt voor de hoofddraagconstructie voor de nieuwbouw van een Hybride Sporthal te Waddinxveen. De sportaccommodatie staat in het plaatselijke sportpark De Sniep.

Donorstaal

De nieuwe Gouwehal dient ter vervanging van de oude sporthal De Dreef. Het bijzondere aan dit project is dat er zoveel mogelijk donorstaal wordt toegepast. Zo bestaat een groot deel van de constructie uit hergebruikte stalen kolommen en liggers. Deze zijn eerder gedemonteerd uit sloopgebouwen en vervolgens geremonteerd in de Gouwehal-constructie.

De afwerking van die bestaande constructieonderdelen blijft ook intact, waardoor in het gebouw afleesbaar blijft dat het om eerder gebruikt staal gaat. Het hele gebouw is remontabel. Dit maakt het verplaatsen, veranderen of hergebruiken van bouwdelen veel eenvoudiger waardoor de hal wellicht in de toekomst in zijn geheel naar een andere locatie kan verhuizen of kan fungeren als donor van onderdelen en materialen aan nieuwe bouwprojecten. 

 

Opdrachtgever: Gemeente Waddinxveen

Architect: Topos

Uitvoering: Den Dubbelden bouw en renovatie

Constructeur: IMd Raadgevende Ingenieurs

Overige foto’s

Overige berichten