
De ruwbouw aan de Wegastraat is gereed
Het plan omvat de herbestemming van een bestaand kantoorpand naar een parkeergarage.
Het is een opvallende trend in de architectuur: het aanbrengen van begroeiing in gevels en op daken. Om dit haalbaar te maken zijn slimme oplossingen in het constructief ontwerp nodig en een nauwe samenwerking tussen ontwerpende partijen.
Groen in de architectuur is niet alleen mooi, groendaken dragen bovendien bij aan het tijdelijk opslaan van regenwater. Daarmee worden pieken in de afvoer richting bodem of riool beperkt en overlast voorkomen.
Daktuinen, grondpakketten en beplanting zorgen wel voor extra belasting. Hoe zorg je voor een slimme afdracht en daarmee voor een efficiënte en (economisch) haalbare constructie? Daar zijn enkele goede oplossingen voor. Welke dat zijn, lees je in het artikel dat Rob Stark, partner bij IMd Raadgevende Ingenieurs, schreef voor de eerste editie van Groen Bouwen Nederland (vanaf pagina 48).
Voor al deze oplossingen geldt: om ze voor elkaar te krijgen, is een goede afstemming tussen beplantingsdeskundige, architect, landschapsarchitect en constructeur essentieel.
Groen Bouwen Nederland en groenbouwenpro.nl zijn ontstaan uit een intense samenwerking van CG Concept en De Bloeimeesters. Deze eerste digitale uitgave, gericht op de professionele tuin- en bouwsector, telt maar liefst 162 pagina’s en is gratis beschikbaar.
Bekijk ook onze referentieprojecten met groene gevels en daken: Floating Gardens, 5Tracks Breda en Belcrumpoort Breda.
Het plan omvat de herbestemming van een bestaand kantoorpand naar een parkeergarage.
Het Erasmus MC in Rotterdam zet grote stappen om zijn campus te verduurzamen en uit te breiden.
Op donderdag 15 mei opende Fenix feestelijk zijn deuren