header image

Hoogste duurzaamheidsscore voor IMd-project

Dinsdag 25 september 2012

De nieuwbouw van de Nederlandse multinational Lely Groep is bekroond met het BREEAM-NL certificaat Outstanding. Het is voor het eerst dat een bedrijfsgebouw op het Europese vasteland dit hoogste duurzaamheidscertificaat ontvangt. De uitreiking vond plaats tijdens de Dutch Green Building Week in aanwezigheid van Prins Willem-Alexander. IMd is constructeur van het gehele complex.

Lely bouwt in Maassluis een complex voor innovatie en realisatie: de Lely Campus. Het ontwerp van de productiehal is gewaardeerd met de hoogst haalbare score (Outstanding, 5 sterren). Voor een gebouw met een industriefunctie is dit een primeur op het Europese vasteland. Het kantoorgedeelte kreeg het predicaat ‘Excellent’ (4 sterren).

BREEAM beoordeelt een gebouw aan de hand van negen categorieën: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik & ecologie en vervuiling. Alle duurzame maatregelen die Lely treft voor de productiehal en het kantoorgedeelte leveren een besparing op van 343 ton CO2 per jaar.

Het kantoorgebouw wordt 10.500 m2 groot, de productieomgeving 22.500 m2. Het Rotterdamse architectenbureau ConsortArchitects tekent voor het ontwerp en begeleidt Lely in het traject naar BREEAM-certificering. De uitvoering van het complex is in handen van hoofdaannemer Dura Vermeer Bouw Rotterdam. De oplevering is naar verwachting medio 2013.

Zie ook: Mega-spanten laten nieuw icoon Maassluis zweven

Overige foto’s

Overige berichten