header image

Hoogste punt Stedelijk College Eindhoven

Donderdag 24 oktober 2013

Onder toeziend oog van wethouder Schreurs is begin deze maand het hoogste punt gevierd van de nieuwbouw voor het Stedelijk College Eindhoven, een vmbo-school. IMd ontwikkelde in opdracht van Hevo de constructie voor het opvallende ontwerp van DP6 architectuurstudio. De stabiliteit wordt verzorgd door het centrale sportcomplex binnen de 15.000 vierkante meter grote school.

Door de ligging aan een plein is het vierlaagse gebouw van iedere zijde goed zichtbaar. De transparante gevels bieden optimaal zicht in het gebouw. Een gebouw dat niet op een school lijkt, noemt DP6 hun ontwerp zelf. Het sportcomplex in het hart van de school zal straks ook ’s avonds en in het weekend zelfstandig worden gebruikt.

De constructie van het sportcomplex binnen de school bestaat uit een staalskelet en prefab betonnen wanden. Deze wanden verzorgen de stabiliteit van het gehele gebouw. De constructie van het schooldeel bestaat uit betonnen kolommen, stalen hoedliggers en kanaalplaatvloeren. Op advies van IMd is gekozen voor een rechthoekig kolomstramien van 10,80 x 5,40 meter in plaats van een vierkant stramien van 7,50 x 7,50 meter.

De kanaalplaatoplossing die dankzij deze keuze mogelijk was, is enkele tientallen euro’s per vierkante meter goedkoper dan de vlakke vloer die bij een vierkant stramien nodig zou zijn geweest. Het zijn dit soort subtiele maar tegelijkertijd zeer essentiële aanpassingen die de financiële haalbaarheid van projecten aanzienlijk vergroten.

Naar verwachting is de oplevering van het Stedelijk College Eindhoven in juni 2014.

Overige foto’s

Overige berichten