header image

IMd coördinerend constructeur multinational Vanderlande

Woensdag 11 maart 2015

Ervoor zorgen dat er in de uitvoering constructief niets tussen wal en schip belandt - het is een essentieel onderdeel van het constructeursvak en een specialiteit van IMd. Bouwbedrijf Van Wijnen vroeg IMd dan ook als coördinerend constructeur voor het nieuwe kantoor van multinational Vanderlande.

IMd ontwerpt als hoofdconstructeur normaal de hoofddraagconstructie en coördineert de detailengineering van onderaannemers. Hoe evident belangrijk die eerste taak ook is, de tweede kan uiteindelijk het bouwproces maken en breken. Sluiten onderdelen van verschillende partijen onvoldoende op elkaar aan, dan zijn de gevolgen vaak niet te overzien.

Voor Van Wijnen is IMd nu coördinerend constructeur voor de bouw van een nieuw kantoorgebouw voor de wereldwijd werkende Nederlandse multinational Vanderlande. Negen kantoorverdiepingen hoog, 19.500 vierkante meter groot en met grote uitkragingen van zo’n tien meter, biedt het pand aan de A50 bij Veghel straks plaats aan zo’n duizend medewerkers van het technologiebedrijf.

IMd bewaakt de constructieve samenhang, loopt de gaatjes dicht waar die dreigen te ontstaan en levert in die rol toegevoegde waarde voor hoofdaannemer Van Wijnen. Begin deze maand is de bouw begonnen, in maart 2016 is de oplevering. Het ontwerp is gemaakt door Leenders Architecten.

Overige foto’s

Overige berichten