header image

IMd gaat voor duurzaam

Vrijdag 11 oktober 2013

Duurzaam construeren en duurzaamheid in het algemeen zijn belangrijke pijlers onder ons dagelijks werk voor opdrachtgevers. Maar dat geldt natuurlijk ook voor onze eigen bedrijfsvoering. Om ook daarin een volgende stap te zetten, zijn we bezig met het verkrijgen van het ISO 14001-certificaat. Naar verwachting is eind dit jaar zover.

ISO 14001 is een milieumanagementsysteem dat organisaties helpt om milieubeleid en -doelstellingen te ontwikkelen en te implementeren. De milieurisico’s van de bedrijfsvoering kunnen ermee beheerst én vooral verminderd worden. Tegelijk blijft het belangrijkste dat wij binnen IMd logisch na blijven denken over de duurzame totstandkoming, gebruik en toekomst van gebouwen voor klanten.

Ir. Pim Peters over de certificering: “Zoals we ook altijd tegen klanten zeggen, duurzaamheid is niet een of ander trucje. Je moet je vooral bewust zijn van het milieu-impact van de keuzes die je maakt. Uiteraard heb je daarvoor geen certificaat nodig, maar ISO 14001 helpt wel in het organiseren van dat proces. En het laat aan al onze stakeholders zien dat we op een serieuze, consequente manier aandacht besteden aan het verkleinen van de impact van ons eigen handelen op het leefmilieu.”

Overige berichten