header image

IMd genomineerd voor Femme Tech Bedrijven Award

Dinsdag 13 oktober 2015

IMd is genomineerd voor de Femme Tech Bedrijven Award 2015 in de categorie tot 50 medewerkers. Doel van de prijs is om bedrijven die het goed doen op het gebied van vrouwen en techniek in de schijnwerpers te zetten, en zo ook andere bedrijven te inspireren. De jury maakt volgende maand de winnaars bekend.

De Femme Tech Bedrijven Awards zijn een initiatief van TechniekTalent.nu. Ze worden dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. “De Awards zijn in eerste instantie natuurlijk een prachtige beloning voor goed gedrag”, aldus juryvoorzitter Annemarie Jorritsma. “Maar als genomineerde en winnaar laat je ook aan andere bedrijven zien dat het mogelijk en waardevol is om meer vrouwen voor de techniek te werven en te behouden.”

Volgens Rob Stark, een van de drie directeur/eigenaren van IMd, gaat het vooral om een goede balans in de projectteams tussen mannen en vrouwen: “Sinds de huidige directie het bedrijf leidt, werken we heel bewust aan het creëren van een sfeer waarin mannen én vrouwen zich thuis voelen. Dat dit ook echt werkt, blijkt wel uit het feit dat we steeds minder actief hoeven te werven – vrouwelijke ingenieurs weten ons steeds vaker zelf al te vinden.”

In totaal acht technische bedrijven die zich met succes inspannen om meer vrouwen te werven en te behouden, dingen mee naar een van de drie prijzen. In de categorie tot 50 medewerkers zijn dat General Ledger (Elst), GFM Master in Parts (Bergeijk) en IMd. De Femme Tech Bedrijven Awards worden uitgereikt tijdens het Femme Tech Award-diner op 19 november aanstaande.

Overige berichten