header image

IMd-grondlegger Jan van Driel overleden

Dinsdag 12 maart 2013

Afgelopen zondag is ing. Jan van Driel, een van de grondleggers van IMd Raadgevende Ingenieurs, op 68-jarige leeftijd overleden. Van Driel stond samen met oprichter ir. Daan Molenbroek aan de basis van het huidige bureau.

Jan’s technische expertise was onomstreden; geen groter plezier dan een technisch probleem dat om een oplossing vroeg. Zijn kennis kon hij ook uitstekend overbrengen op collega’s. Behalve deskundig was Jan zeer betrokken. Als ‘leraar’ en als vaderfiguur was hij sociaal, belangstellend en hartelijk – met altijd een luisterend oor.

Jan kwam in 1964, vier jaar na de oprichting, als praktikant bij Ingenieursbureau Molenbroek. Eén jaar later, na zijn afstuderen aan de HTS Rotterdam - Civiele Techniek, kwam hij bij het bureau in dienst. In 1978 werd Jan benoemd tot adjunct-directeur en vanaf 1991, als Daan Molenbroek terugtreedt, is hij enig eigenaar.

Bij zijn pensionering in 2010 liet Jan IMd achter in handen van ir. Pim Peters (mede-eigenaar sinds 2001) en ir. Remko Wiltjer (mede-eigenaar sinds 2004). Vervelen deed hij zich na zijn afscheid niet. Jan was een fervent jager en verdienstelijk golfer. Veel te vroeg is er aan deze nieuwe periode in zijn leven een einde gekomen.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en alle overige familieleden en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. In onze harten neemt Jan voor altijd een bijzondere plaats in – als constructeur, als grondlegger van ons bureau, maar vooral als mens.

Overige foto’s

Overige berichten