header image

IMd hoofdsponsor Archikidz Rotterdam 2013

Woensdag 24 april 2013

Op zaterdag 25 mei bouwen meer dan 300 kinderen in Rotterdam onder begeleiding van architecten aan hun eigen droomhuis, kasteel of ander fantasiebouwwerk. IMd is hoofdsponsor van de manifestatie. Ir. Pim Peters: “Dit soort goede initiatieven hebben het in economisch mindere tijden altijd heel moeilijk. Daarom is ondersteuning juist nu zo belangrijk.”

Archikidz laat kinderen (7 t/m 12 jaar) op een speelse manier kennismaken met de gebouwde omgeving. De manifestatie wordt georganiseerd en begeleid door honderd vrijwilligers en mogelijk gemaakt door sponsors en fondsen. Het is een vrolijk en sociaal evenement. Bovendien is het gratis, zodat zoveel mogelijk kinderen mee kunnen bouwen.

Het thema van de dag is JOUW STAD! De kinderen bouwen samen straten, avenues, hofjes en pleinen. Aan het einde van de middag worden alle maquettes samengevoegd tot een grote stadsplattegrond. Het accent zal dit jaar liggen op samenwerken, immers een stad maak – en bewoon – je niet alleen.

Archikidz vond vorig jaar voor het eerst in Rotterdam plaats. Toen bouwden 260 kinderen onder begeleiding van architecten hun fantasiebouwwerk (video). En ook toen was IMd sponsor. In steeds meer plaatsen in de wereld worden Archikidz-evenementen georganiseerd, zoals Amsterdam, Buenos Aires, Barcelona, Sydney en Londen.

Kijk voor meer informatie op www.archikidzrotterdam.com.

Overige foto’s

Overige berichten