header image

IMd in AECOM-team voor nieuwe pier Schiphol

Woensdag 4 januari 2017

IMd maakt deel uit van het internationale en integrale ontwerpteam onder coördinatie van AECOM dat de nieuwe A Pier van Schiphol gaat ontwerpen.

Architectenbureau cepezed en ingenieursbureau dGmR zijn net als het tuin- en landschapsontwerpbureau Copijn eveneens in het team opgenomen. Gezamenlijk leveren de teamleden het volledige design van de nieuwe pier en bijbehorende airside faciliteiten.

Schiphol heeft zijn keus gebaseerd op de gepresenteerde combinaties van architectonische visie, aanpak en prijs. Het AECOM-team bood daarbij onder meer de juiste mix van relevante Nederlandse deskundigheid met internationale ervaring in luchtvaart, architectuur, interieurontwerp en duurzaamheid. 

De nieuwe pier voorziet de luchthaven van acht nieuwe gates: vijf voor narrow-body vliegtuigen aan de noordzijde en drie voor wide-body vliegtuigen aan de zuidzijde die ook bruikbaar zijn voor zes narrow-body vliegtuigen. In een later stadium komen er aan de zuidzijde nog twee wide-body gates bij. Het ontwerp voor de nieuwe pier is eind 2017 gereed, de bouw begint in 2018 en de oplevering staat gepland voor 2019.

Overige foto’s

Overige berichten