header image

IMd-kantoor genomineerd voor BNA Gebouw van het Jaar

Woensdag 28 maart 2012

Het kantoor van IMd is genomineerd voor BNA Gebouw van het Jaar 2012. Samen met het hoofdkantoor van Europol en de Open Wijkschool Vlissingen dingt het gebouw mee naar de winst in de regio Delta en naar de landelijke prijs. In totaal zijn in de vijf BNA-regio’s 14 gebouwen genomineerd.

Sinds de opening, november vorig jaar door de Rotterdamse wethouder Jeannette Baljeu, is de interesse in het IMd-kantoor overweldigend. Behalve aandacht in een groot aantal vakbladen bezoeken bijna wekelijks groepen belangstellenden het gebouw. Inmiddels zijn ook wethouders uit de drie andere grote steden op bezoek geweest. Ook besteden internationale architectuursites aandacht aan het ontwerp van Ector Hoogstad Architecten, zoals het Engelstalige magazine Dezeen en de Spaanstalige Blog del Diseño.

In de maand april reist het prijzencircus van BNA Gebouw van het Jaar 2012 door het land, zoals de beroepsvereniging het zelf noemt. Tijdens de regionale prijsuitreikingen onthullen de juryvoorzitters de winnaars per regio. Die van de regio Delta is op donderdag 26 april in het Haka Gebouw in Rotterdam. De landelijke uitreiking is op 16 mei in het EYE Filminstituut in Amsterdam. Dan wordt ook de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt. Stemmen daarvoor kan nog tot en met 30 april via Facebook.

Overige foto’s

Overige berichten