header image

IMd-project wint renovatie-Betonprijs 2012

Donderdag 15 november 2012

Welzijnscluster De Spil heeft de Betonprijs 2012 gewonnen in de categorie Renovatie, zo is gisterenavond bekendgemaakt. IMd ontwikkelde de constructie van dit ‘schoolvoorbeeld van gebouwtransformatie’, zoals de jury het noemt. Andere winnaars waren Landgoed Zonnestraal (restauratie), Seinhuis Post T (reparatie) en de Koepelkerk Maastricht (Growing old Gracefully). In totaal waren 61 projecten ingediend.

Over de Welzijnscluster De Spil zegt de jury: “De prachtige repetitie van betonnen schaaldaken wordt in deze inzending tot merkmaal en hoofdbestanddeel van het nieuwe ensemble. De rust van de rij betonnen schaaldaken wordt moeiteloos overeind gehouden. In de architectuur wordt door de toevoeging van nieuwe en functionele onderdelen een zinvolle versmelting en aangename compositie nagestreefd. Al met al een schoolvoorbeeld van actuele gebouwtransformatie.”

De Betonprijs is een initiatief van de Betonvereniging en wordt georganiseerd in samenwerking met het Platform Betononderhoud, Rijkswaterstaat en VOBN.

Overige foto’s

Overige berichten