header image

IMd Raadgevende Ingenieurs wint samen met ERA Contour tender Fokkerhaven in Binckhorst Den Haag – “Linck in de Binck”

Vrijdag 21 juni 2019

IMd Raadgevende Ingenieurs heeft samen met ERA Contour de aanbesteding voor het eerste woon- werkgebouw Fokkerhaven in Binckhorst, Den Haag gewonnen. Het unieke concept “Linck“, bedacht door ERA Contour samen met architectenbureau jvantspijker & partners en DS Landschapsarchitecten, verbindt wonen, werken en ontmoeten in één gebouw. 

“Linck is een antwoord op vele vraagstukken” aldus Juliette Verbeek van Gemeente Den Haag. “Er is heel goed nagedacht over de combinatie van meerdere functies en specifiek over de verbinding daartussen. Er is ruimte voor wonen, werken en ontmoeten, waarbij alles één geheel is. Dat is bepalend in een tijd van verdichting, waarbij verschillende functies meer dan ooit strijden om de schaarse plekken in de stad. Daarnaast is er in het plan veel aandacht voor biodiversiteit en verandering van het klimaat.”    

In Linck komen circa 66 woningen voor verschillende doelgroepen en een commerciële plint. Centraal in het gebouw zorgt het opvallende groene atrium voor verbinding tussen wonen, werken en bezoekers. Die verbinding wordt ook gecreëerd in de zogenoemde ‘tuinpockets’: ontmoetingsruimten tussen de woningen, op verschillende lagen in het gebouw. Maar liefst driekwart van de buitenruimte is ingericht als tuin. Door ook een deel van de gevels te laten begroeien en daar ruimte te creëren voor nestelgelegenheden, wordt biodiversiteit gestimuleerd.

In dit ruige en groene ontwerp is door IMd een simpel maar uitdagend constructief ontwerp gemaakt met een heldere en logische draagstructuur. De verticale draaglijnen bestaan uit betonnen wanden welke boven elkaar staan en deze dragen de betonnen vloeren welke doorbroken worden door vides en atria over verschillende lagen. De totale gebouwhoogte bedraagt ca. 50 meter.

Naar verwachting start ERA Contour in het voorjaar van 2020 met de verkoop, waarna ze de eerste woningen in de zomer van 2023 hoopt op te leveren.

Meer informatie over het project is te vinden op www.linckindebinck.nl.

Visuals: jvantspijker & partners + WAX

Overige foto’s

Overige berichten