header image

IMd wint selectie De Sax, de nieuwe parel aan de skyline van Rotterdam

Woensdag 13 december 2017

De selectie voor het constructief advies van het karaktervolle project De Sax is gewonnen door IMd. De Sax is ontworpen door MVRDV en wordt momenteel ontwikkeld. Het project omvat  twee woontorens, Philadelphia van zo'n 70 en Havana van zo’n 150 meter hoog, verbonden met een luchtbrug waarin een hotel is gevestigd. Het zijn de laatste woontorens op de zuidzijde van de Rotterdamse Wilhelminapier.

In totaal komen er ca. 500 appartementen in de torens. Het hotel krijgt ca. 150 kamers inclusief restaurant en groot terras met skybar, een congresruimte en een fitnessruimte. Door de deels zwevende constructies op grote hoogte zal De Sax ongeëvenaarde uitzichten bieden over de stad.

De Rotterdamse Wilhelminapier heeft zich vanaf begin jaren 1990 ontwikkeld tot levendig deel van de binnenstad van Rotterdam. De pier is onder meer bekend van de Cruiseterminal, Hotel New York en de spectaculaire hoogbouw. Het project wordt ontwikkeld door ontwikkelingspartners BPD Ontwikkeling en Synchroon in samenspraak met de gemeente Rotterdam.

Artikel in het Algemeen Dagblad over De Sax: https://www.ad.nl/rotterdam/de-sax-laat-de-wilhelminapier-in-rotterdam-swingen~a864b3e3/.

Visuals: MVRDV + WAX Architectural Visualisations

Overige foto’s

Overige berichten