header image

In Memoriam Hielke Zuidwijk

Vrijdag 24 november 2023

Op 19 november is onze gewaardeerde collega Hielke Zuidwijk overleden. Zo’n anderhalf jaar geleden werd hij ernstig ziek. Al snel werd duidelijk dat hij de strijd met deze ziekte zou gaan verliezen. Het is een groot gemis voor ons bureau.

Hielke begon in 1987, na de HTS Weg- en waterbouwkunde, bij constructiebureau Steens in Zoetermeer. In 1993 trad hij in dienst bij D3BN (dat 5 jaar later zou worden overgenomen door DHV, het latere Royal HaskoningDHV). In 2007 maakte hij de overstap naar IMd Raadgevende Ingenieurs, waar hij tot aan zijn ziekte actief bleef.

Hielke heeft gewerkt aan vele indrukwekkende projecten, verspreid over het hele land. Eerst als constructeur, vervolgens als projectleider en op het eind van zijn carrière ook in de rol van raadgevend ingenieur. Bij D3BN was hij projectleider van onder meer Equinox Office Building in Den Haag en het kantoor van het Commissariaat van de Media in Hilversum. Spraakmakende projecten bij IMd waren Port City in Rotterdam, Amadeus in Den Haag, Ligne in Sittard, Park Hoog Oostduin in Den Haag en Het Platform in Utrecht. Voor dit laatste project nam hij in 2022 de Nationale Staalprijs in ontvangst. Tot aan het eind was hij betrokken bij onder meer Amsterdamse Poort en het ChemTech Centre van de OPCW, opvallend genoeg een vervolg op een van zijn eerste projecten bij D3BN.

Het is slechts een kleine greep uit de vele projecten waar Hielke met veel expertise, inzet en enthousiasme aan heeft bijgedragen. In al die projecten stond hij bekend als een echte teamspeler. Dat gold ook binnen IMd, waar hij rust uitstraalde en het overzicht bewaakte. Hij lag goed bij zijn collega’s voor wie hij met zijn kennis altijd klaarstond.

Hielke was een echte vakman en hield van zijn vak. Hij streefde voortdurend naar de beste kwaliteit. Niet voor niets trad hij als Registerontwerper toe tot het Constructeursregister. Ook zette hij zich in om zijn kennis en ervaring over te dragen, aan zijn collega’s én in het onderwijs. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de zogenoemde ‘IMd Academy’ en was extern examinator bij de Hogeschool Rotterdam.

Hielke werd 60 jaar.
Wij wensen zijn nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

Directie en collega’s van IMd Raadgevende Ingenieurs

Overige foto’s

Overige berichten