header image

Interview Pim Peters op Tektoniek

Donderdag 20 april 2023

Tektoniek interviewde Pim Peters, directeur van IMd Raadgevende Ingenieurs. Het kennisnetwerk over architectuur in beton sprak met hem over zijn fascinatie voor duurzaam construeren en hoe beton in dit plaatje past. Peters: “Als ik ooit stop met werken, wil ik een nalatenschap op het gebied van het donorskelet achterlaten.”

Duurzaam construeren
In het interview vertelt Peters over zijn kracht als constructeur die graag integraal ontwerpt en meespart met de architect, ontwikkelaar en uitvoerder. Ook gaat hij in op zijn specialiteit duurzaam construeren. Hij vertelt over de ontwikkelingen in het bepalen van de milieu-impact van ontwerp- en materiaalkeuzes en over de opmars van het donorskelet (het hergebruiken van constructieve elementen).

Open source
Peters heeft geen voorkeur voor een bepaald bouwmateriaal. Wel bepaalt de bouweconomie de markt, zo stelt hij. “Dat kan ervoor zorgen dat we nu casco’s neerzetten waar we later spijt van krijgen.” Daarom is het extra belangrijk om kennis te delen. Zo deelt IMd de opgedane ervaring op het gebied van remontabel en adaptief bouwen. “Kennis delen is kracht. Zonder gedeelde informatie, krijg je de bouwwereld niet mee. We moeten onze eigen open source zijn.”

Lees het hele interview Nalatenschap op gebied van donorskelet op Tektoniek.

Foto: Naomi Heidinga

Overige berichten