header image

ir. Pim Peters benoemd tot constructeur van het jaar!

Woensdag 17 mei 2017

Tijdens de Constructeursdag op woensdag 17 mei in IJmuiden is Pim Peters, mede-directeur van IMd Raadgevende Ingenieurs, verkozen tot Constructeur van het jaar 2017. De Jury noemt Pim onder andere 'trendsettend in de sector' en 'ambassadeur van het vakgebied'.

Juryrapport Pim Peters

De Constructeur van 2017 is onderscheidend en specialist op het gebied van duurzaamheid. En opsteller van criteria voor duurzaam construeren. Daarmee is hij trendsettend in de sector.

Hij levert een belangrijke bijdrage aan deskundigheid en initiatief die nu meer dan ooit nodig is voor de grote maatschappelijke vraagstukken van dit moment.

Hij initieert onderzoek naar duurzaamheid in constructies en bedenkt en levert methoden waarmee ingenieurs al in de ontwerpfase de duurzaamheid van constructies kunnen berekenen en waarbij varianten in een vroeg stadium onderling kunnen worden vergeleken.

Hij benut ruimte voor innovatie en vernieuwing in oplossingen en materiaalgebruik. Bijvoorbeeld in het project Hoogstraat in Rotterdam met de grootschalige toepassing van tweedehands profielen uit andere gebouwen. In tegenstelling tot dat dit bouwmateriaal anders gerecycled zou worden, wordt het nu ge-upcycled.

Hij draagt zijn deskundigheid en ervaring actief uit aan collega’s in het vakgebied en aan studenten, bijvoorbeeld aan de TU Delft.

Dit maakt hem een ambassadeur van het vakgebied en een waardig constructeur van het jaar 2017!

Hij is directeur van IMd Raadgevende Ingenieurs. Hij combineert de liefde voor construeren met zijn passie voor architectuur en duurzaamheid. Zijn naam: ir. Pim Peters.

De prijs is toegekend door VNconstructeursBetonvereniging en Bouwen met Staal, op voordracht van de Toetsingscommissie van het Constructeursregister RC/RO. De jury van de Constructeur van het jaar, onder voorzitterschap van Jack Amesz (Gemeente Den Haag), beoordeelde de kandidaten onder meer op duurzaamheid, toepassing van innovatie, kennis en prestaties in het vakgebied en het uitdragen van het constructeursvak.


Overige foto’s

Overige berichten