header image

Liander Westpoort genomineerd voor Nationale Houtbouwprijs

Zondag 29 oktober 2023

Liander Westpoort, het nieuwe regiokantoor van netwerkbedrijf Alliander, is genomineerd voor de Nationale Houtbouwprijs 2023, in de categorie Zakelijke houtbouw. Met een opvallende houten constructie in het zicht, een hoge mate van circulair materiaalgebruik en slimme, losmaakbare detaillering, is het gebouw een vooruitstrevend voorbeeld van de mogelijkheden die hout biedt aan duurzaamheid en bouwtechniek. Tijdens de Houtbouwdag op 14 november wordt de winnaar bekendgemaakt.

 

Liander Westpoort

Het gebouw ligt aan de Noordzeeweg in Amsterdam Westpoort en huisvest kantoren, werkplaatsen, magazijnen, test- en opleidingsruimten en een parkeergebouw, voor 700 medewerkers van Liander, Qirion en Kenter.

 

Hoge duurzaamheidsambities

In nauwe samenwerking hebben opdrachtgever Alliander, architectenbureau De Zwarte Hond, IMd Raadgevende Ingenieurs, Copper8 en DGMR hoge duurzaamheidsambities geformuleerd. Dit heeft geresulteerd in een flexibel, schaalbaar en modulair gebouw dat aardgasvrij en energieneutraal is. In totaal is 560 ton aan CO2 opgeslagen door de constructie uit te voeren in hout.

 

Stem voor de publieksprijs

In totaal zijn er drie juryprijzen in de categorieën: particuliere, zakelijke en seriematige houtbouw. Ook wordt een publieksprijs uitgereikt. Hiervoor kun je nog stemmen tot 10 november. Ga hiervoor naar deze website en klik op de groene button.

 

Nominatie Architectenweb Awards

Naast de nominatie voor de Nationale Houtbouwprijs 2023, is Liander Westpoort ook één van de drie genomineerde projecten voor de Architectenweb Awards in de categorie Kantoorgebouw van het Jaar. Op 8 november wordt de winnaar uitgeroepen.

 

Projectpartners: Alliander, De Zwarte Hond, IMd Raadgevende Ingenieurs, Copper 8, DGMR, De Urbanisten, COARE-interieur, Dura Vermeer

Foto: ScagliolaBrakkee

Overige foto’s

Overige berichten