header image

Liander Westpoort in gebruik genomen

Maandag 12 juni 2023

Liander Westpoort, het nieuwe regiokantoor van netwerkbedrijf Alliander, is eind mei in gebruik genomen. Het gebouw met opvallende houten constructie staat aan de Noordzeeweg in Amsterdam Westpoort en huisvest kantoren, werkplaatsen, magazijnen, test- en opleidingsruimten en een parkeergebouw, voor 700 medewerkers van Liander, Qirion en Kenter.

Hoge duurzaamheidsambitities
In nauwe samenwerking hebben opdrachtgever Alliander, architectenbureau De Zwarte Hond, IMd Raadgevende Ingenieurs, Copper8 en DGMR hoge duurzaamheidsambities geformuleerd. Dit heeft geresulteerd in een flexibel, schaalbaar en modulair gebouw dat aardgasvrij en energieneutraal is.

Circulair en losmaakbaar
De toegepaste materialen zijn in hoge mate circulair en met slimme detaillering losmaakbaar aan elkaar verbonden. Zo zijn de houten vloerplaten iets uit elkaar gelegd, waarmee leidingzones zijn gecreëerd. De houten liggers konden daardoor zonder sparingen worden uitgevoerd. In totaal is 560 ton aan CO2 opgeslagen door de constructie uit te voeren in hout.

 

Klik hier voor de projectpagina.

 

Projectpartners: Alliander, De Zwarte Hond, IMd Raadgevende Ingenieurs, Copper 8, DGMR, De Urbanisten, COARE-interieur, Dura Vermeer

Foto's interieur: ScagliolaBrakkee / Foto exterieur: Alliander, Jacques Tillmanns Foto Focus

Overige foto’s

Overige berichten