header image

Liander Westpoort wint Nationale Houtbouwprijs 2023

Maandag 20 november 2023

Het nieuwe regiokantoor van netwerkbeheerder Liander in Amsterdam wint de overall-prijs van de vakjury van de Nationale Houtbouwprijs. Met gepaste trots nam IMd Raadgevende Ingenieurs samen met de andere projectpartners deze prestigieuze prijs in ontvangst tijdens de Houtdag op 14 november 2023.

 

Innovaties in samenspraak

De vakjury koos vooral voor Liander Westpoort als overall-winnaar omdat de architect, De Zwarte Hond, in samenwerking met de constructeur, IMd Raadgevende Ingenieurs, niet voor de hand liggende oplossingen koos, maar een aantal innovaties ontwikkelden in samenspraak met de houtleveranciers.

Zo is er een kolom-drager-constructie ontwikkeld waardoor de gelamineerde balken minder hoeven te worden verzaagd en dus meer waard zijn bij demontage. Ook bij de houten vloeren is een bijzondere oplossing gevonden, die vast ook in andere projecten zal worden toegepast.

Lees meer hierover in het nieuwsbericht van Het Houtblad.

 

Architectenweb Award

Op 8 november ontving Liander Westpoort al de Architectenweb Award Kantoorgebouw van het Jaar 2023. Dubbel feest!

 

Projectpartners: Alliander, De Zwarte Hond, IMd Raadgevende Ingenieurs, DGMR, Copper 8, Dura Vermeer, Laminated Timber Solutions Belgium, Croonwolter&dros, De Urbanisten

Foto: ScagliolaBrakkee

Overige foto’s

Overige berichten