header image

Maximale flexibiliteit bij bouw businesspark Ypenburg

Donderdag 6 oktober 2011

De huidige economische situatie vraagt in de bouw om flexibiliteit om aan de wensen van huurders te voldoen. Dat aanpassingsvermogen maakt dat – tegen de heersende trend in – een nieuwe bedrijfs- en kantorencomplex in de Haagse wijk Ypenburg wordt gebouwd. Zelfs tijdens het heien werden er nog aanpassingen aan het ontwerp gemaakt. En ook nu dat heien is afgerond, zijn er nog constructieve wijzigingen mogelijk.              

Businesspark Van Deelen bestaat uit een bedrijfsverzamelgebouw en vijf kantoorvilla’s, in totaal 7.500 m2. Het verzamelgebouw is ruim honderd meter lang en wordt verdeeld in twintig verhuurbare units. Boven deze units komt een zogenoemde selfstorage. IMd ontwikkelde een eenvoudig maar vooral efficiënte staalconstructie met kanaalplaatvloeren.

De vijf kantoorvilla’s zijn 2,5 meter opgetild ten opzichte van het straatniveau. Zo kan er onder het gebouw ‘op straat’ worden geparkeerd – een dure constructieve vloer is niet nodig. De prefab casco’s worden aan de voorzijde ondersteund door Y-vormige kolommen. De positie ervan is zó gekozen dat de constructie precies in balans is.

Onder het motto ‘de klant is koning’ is tijdens het heien besloten één van de vijf kantoorvilla’s uit te breiden ten opzichte van het oorspronkelijke plan. De constructie die IMd voor het project heeft ontworpen biedt, ook nu het heiwerk is afgerond, voldoende ruimte om maximaal in te kunnen spelen op wensen en eisen van aanstaande huurders. 

Businesspark Van Deelen wordt ontwikkeld door Mewivast Projectontwikkeling en is een ontwerp van Het Architecten Consort. Slingerland Bouw (Nijkerk) bouwt het complex. De oplevering van de eerste kantoorvilla’s is naar verwachting in het najaar van 2012.

Overige foto’s

Overige berichten