header image

Meldkamer Oost-Nederland in Bouwen met Staal

Woensdag 24 mei 2023

De nieuwe centrale Meldkamer Oost-Nederland in Apeldoorn is sinds kort in gebruik. Alle 112-meldingen aan Politie, Ambulancezorg en Brandweer uit de regio komen hier samen. Bouwen met Staal wijdt in editie 292 (april 2023) een drieluik aan dit prachtige project, met ruime aandacht voor de architectuur, het constructief ontwerp en de uitvoering van de staalconstructie.

Rob Stark, Paul Noomen en Coen Smets schreven namens IMd Raadgevende Ingenieurs het artikel ‘Krachtsverhouding’, over het constructief ontwerp. Hierin lees je onder meer hoe het concept van het constructief ontwerp (het Melkmeisje) al vanaf de tenderfase is bedacht en overeind gebleven. En hoe de grotendeels zichtbare verbindingen in de staalconstructie aan de hand van een staalknopenboek met aandacht zijn ontworpen en uitgewerkt.

Het artikel over de architectuur van de Meldkamer is geschreven door cepezed architecten en dat over de uitvoering door Moors Constructie en Machinebouw Bergharen. Het hele drieluik lees je in Bouwen met Staal nr. 292 (April 2023). Ons artikel ‘Krachtsverhouding’ lees je ook op onze website.

Overige berichten