header image

Modulaire constructie voor nieuw circulair hotel in Amsterdam

Maandag 13 augustus 2018

Afgelopen week is de start bouw aangekondigd van Yotel; een overwegend circulair hotel in het snel ontwikkelende Amsterdam. Het hotel wordt een plek waar slim ontwerp, innovatie en duurzaamheid - kenmerkend voor ontwikkelingen in het gebied Buiksloterham Amsterdam Noord – bijeenkomen.

Het hotel, gelegen aan het water en omgeven door een groene oase, wordt geëxploiteerd door YOTEL. Het bevat een openbare lobby, een restaurant, tentoonstellingsruimte en aangrenzende tuin met terras. Een plek waar zowel bezoekers, Amsterdammers als de lokale gemeenschap van kunnen genieten. Het hotel moedigt een duurzame en gezonde levensstijl aan.

Het gebouw bestaat uit twee beddenhuizen met drie aangrenzende paviljoens. De constructie van de paviljoens bestaat uit een in het werk gestorte vloer met een in het zicht blijvende staalconstructie met geperforeerde stalen dakplaten. De beddenhuizen worden uitgevoerd met een modulair prefab systeem en worden compleet met bouwkundige afwerking, (waaronder de afbouw en de gevel), gestapeld. Naast de duurzame voordelen van de modulaire constructie, gaat het hotel voor een ‘BREEAM’ Excellent beoordeling.

Being Development ontwikkelt het hotel, in samenwerking met Valuas and CommonWealth Investments. Het ontwerp is van Studioninedots, Delva Landscape Architects, DesignAgency en IMd Raadgevende Ingenieurs. Het wordt gebouwd door Heddes en Ursem, beide onderdeel van het bouwconglomeraat Ballast Nedam. Vanwege het snelle, modulaire bouwproces zal het hotel in de zomer van 2019 al haar deuren openen.

Overige foto’s

Overige berichten