header image

Myrte Loosjes (IMd) nieuwe voorzitter YouCon

Woensdag 23 januari 2013

Ir. Myrte Loosjes, constructeur bij IMd Raadgevende Ingenieurs, is benoemd tot voorzitter van YouCon. Zij volgt Raphaël Steenbergen op, een van de oprichters van de vereniging voor jonge constructeurs. “Ik wil YouCon beter verankerd krijgen binnen bestaande netwerken. Een andere belangrijke taak is het overbrengen van het enthousiasme voor het constructeursvak op de volgende generatie.”

YouCon is een platform voor kennisuitwisseling. Het netwerk kijkt nadrukkelijk ook buiten de kaders van de eigen branche én probeert het imago van het constructeursvak te verbeteren. Zo’n club is belangrijk, zegt Loosjes: “Jonge constructeurs kijken anders tegen de bouw aan, meer out-of-the-box. Ze vormen de link tussen praktijkkennis en de nieuwste ontwikkelingen in onderwijs en wetenschap. Daarmee kunnen we innovatie een stevige impuls geven.”

Samenwerking met organisaties zoals de Betonvereniging, Bouwen met Staal en VNconstructeurs is een belangrijke uitdaging, aldus Loosjes: “Nog te vaak ervaar ik een ‘concurrerende’ sfeer terwijl we juist gebruik zouden moeten maken van elkaars sterke punten. Uiteindelijk streven we allemaal hetzelfde doel na, het verbeteren van de bouwwereld en het imago van het constructeursvak.”

Op 31 januari organiseert YouCon de thema-avond ‘Constructies in de uitvoering’. Op 7 maart is er een excursie naar de nieuwe stadsbrug van Nijmegen. Op de langere termijn werkt het bestuur aan de organisatie van het eerste YouCongres. Meer informatie over de vereniging is te vinden op www.youcon.nu.

Overige berichten