header image

Netwerkbeheerder kiest voor duurzaam construeren IMd

Maandag 2 mei 2011

Enexis, het voormalige Essent Netwerk, beheert het energienetwerk in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. Het bedrijf staat aan het begin van een nieuw tijdperk; intelligente elektriciteitennetten (‘smart grids’) en duurzame huisvesting gaan daarbij hand in hand. De eigen gebouwen moeten voldoen aan zeer hoge duurzaamheidseisen. IMd is daarom gevraagd de constructie van een nieuwe vestiging in Zwolle te ontwerpen.

Het nieuwe regiokantoor zal onderdak bieden aan de bedrijfsonderdelen die verantwoordelijk zijn voor aanleg, beheer en onderhoud van de energienetwerken. Een 5.000 m2 groot maatpak moet het worden, maar ook een gebouw dat flexibel genoeg is om veranderingen in de organisatie eenvoudig op te kunnen vangen en dat dús ook een lange levensduur moet krijgen.

De IMd-principes op het gebied van duurzaam construeren sluiten naadloos aan op de visie van Enexis. Duurzaam construeren verlengt niet alleen de levensduur van gebouwen, maar verlaagt ook de milieulast en verhoogt de economische waarde. De Zwolse vestiging wordt volledig energieneutraal en krijgt een  modulair en demontabel constructiesysteem.

Atelier PRO maakt het architectonisch ontwerp, dat volledig in BIM zal worden uitgewerkt. De opening van het regiokantoor is naar verwachting in 2012.  Enexis bouwt ook nieuwe vestigingen in Maastricht en Venlo.

Overige foto’s

Overige berichten