header image

Nieuwbouw Nature’s Pride BREEAM-NL Excellent

Woensdag 12 juni 2013

De nieuwbouw van Nature’s Pride heeft op de PROVADA het BREEAM-NL Excellent-ontwerpcertificaat gekregen. IMd ontwierp de constructie van dit distributie- en verwerkingscentrum dat volgens de Dutch Green Building Council tot de top-5 van meest duurzame distributiecentra van West-Europa gaat behoren.

Nature’s Pride is een van de grootste importeurs van exotische groenten en fruit in Nederland. De bouw van het nieuwe complex in Maasdijk markeert een mijlpaal in het streven van het concern om verantwoordelijkheid te nemen voor de impact van de bedrijfsactiviteiten op de samenleving en het milieu. Het pand is een ontwerp van Architectenbureau Paul de Ruiter, DWA leidde het BREEAM-proces.

De circa 40.000 m2 nieuwbouw moet extreem snel worden gebouwd. Het optimaliseren van het bouwproces was dan ook één van de grote uitdagingen bij het ontwerpen van de hoofddraagconstructie. Uiteindelijk is een constructief concept ontwikkeld met zoveel mogelijk prefab. Alle doelstellingen inzake duurzaamheid, efficiency, logistiek, financiën én realisatietijd konden daarmee worden gehaald.

Shawn Harris, oprichtster en directeur van Nature’s Pride: “De nieuwbouw is een nieuw hoogtepunt in onze ambitie om een relevante bijdrage te leveren aan de verduurzaming van onze keten van teelt tot consument. Dit certificaat is voor ons een bevestiging dat we een gebouw realiseren dat voor al onze medewerkers een fantastische werkplek zal opleveren.”

Het complex wordt dankzij het gekozen bouwsysteem in slechts negen maanden gebouwd en operationeel opgeleverd. Hoofdaannemer is de Vries en Verburg, de installaties worden aangelegd door Klimaatservice Holland BAM techniek, de koelinstallaties door Van Kempen Koudetechniek.

Overige foto’s

Overige berichten