header image

Nieuwe bioscoop Emmeloord 'klein maar fijn'

Woensdag 26 augustus 2009

De nieuwe bioscoop van Emmeloord wordt op 17 september officieel geopend. De drie zalen van het filmhuis bieden samen plaats aan 280 bezoekers. Ontwerper is Meyer en Van Schooten Architecten, IMd Raadgevende Ingenieurs ontwikkelde de constructie. Hoewel met 2000 vierkante meter klein in omvang, had het project toch een aantal ‘grootse’ uitdagingen.

De bioscoop is namelijk ‘tegen’ Theater ’t Voorhuys aangebouwd. Een trillingsarm paalsysteem zorgde ervoor dat de belending daarbij niet is beschadigd. Een heel andere uitdaging was de bodemverontreiniging vlakbij de bouwplaats. Een volledig gesloten bouwkuip houdt deze op zijn plaats; grondsanering was daardoor niet nodig.

Op voorstel van IMd is de kelder centraal onder het gebouw geplaatst. Daardoor kunnen nu zowel de horeca als de amusementshal op de begane grond van deze ruimte gebruikmaken. Door onder meer de toiletten voor deze huurders in de kelder te plaatsen, is de begane grond zelf volledig vrij indeelbaar.

Met de verschuiving van de kelder staat het centrale windverband van de staalconstructie nu precies op de kelderwand – zeer gunstig voor de krachtswerking in de lichte constructie. Deze draagt onder meer de drie bioscoopzalen op de verdieping; zalen met respectievelijk 70, 93 en 122 zitplaatsen.

De bioscoop in Emmeloord is ontwikkeld door Provast en Bemog in opdracht van Emmeloord Centrum CV. De bouw van het complex is onderdeel van de herontwikkeling en uitbreiding van Emmeloord-Centrum.

Overige foto’s

Overige berichten