header image

Nieuwe entree Keukenhof

Donderdag 21 mei 2015

De 1 miljoen bezoekers die jaarlijks Keukenhof bezoeken, zullen dat vanaf 2017 doen via een nieuw entree-complex. In het ontwerp van Mecanoo Architecten speelt de constructie – en dan vooral die van het dak – een beeldbepalende rol. IMd ontwierp een houtconstructie met een overspanning tot 25 meter.

Klein is de entree met zo’n 100 bij 30 meter – deels tweelaags – zeker niet. Maar het nieuwe visitekaartje van een van de toeristische topattracties van ons land herbergt dan ook niet alleen de kassa’s, maar ook horeca, toiletten, souvenirwinkels, commerciële ruimten en alle kantoren van Keukenhof.

Meest in het oog springend zal de dakconstructie zijn. Gelamineerde houten liggers overspannen tot 25,2 meter met uitkragingen tot 10,8 meter. IMd ontwierp een 1,2 meter hoge, zeer lichte constructie bestaande uit diverse houten box-systemen. Zo konden tot grote vreugde van Keukenhof de aanvankelijk geplande kolommen in het entreegebied vervallen.

Inmiddels is de bouwvergunning verleend. De uitvoering begint naar verwachting in augustus. Aannemer is Van Wijnen Dordrecht.

Overige foto’s

Overige berichten