header image

Nieuwe opdracht: Rotterdamse school wordt woongebouw

Maandag 23 februari 2015

Een monumentale school in Rotterdam wordt een woongebouw met 45 appartementen. De keuze voor IMd om die transformatie constructief mogelijk te maken, onderstreept de uitgebreide kennis en ervaring op dit gebied. De uitvoering start naar verwachting in 2016.

Opdrachtgever transVORM heeft het monumentale Rotterdamse schoolgebouw – met kapel – in februari gekocht van het Albeda College. Het gebouw van 5.500 m2 aan de Breitnerstraat in de wijk het Oude Westen heeft sinds 1932 onderdak geboden aan diverse onderwijsinstellingen.

Dankzij de markante vorm van het gebouw krijgt ieder appartement een andere, unieke indeling. transVORM, onderdeel van VORM uit Papendrecht, is een ontwikkelende bouwer en specialist op het gebied van transformeren, revitaliseren en technische beheer.

Voor het ontwerp is transVORM een samenwerking aangegaan met EGM Architecten (architectonisch ontwerp) en IMd (constructief ontwerp). Het hele team is aangesloten bij het Nationaal Renovatie Platform (NRP).

IMd werkt momenteel aan een groot aantal transformaties, zoals die van de Oude Touwfabriek in Oudewater tot woningcomplex, een marineloods in Den Helder tot schouwburg en het voormalige Shell-kantoor in Den Haag tot hoogwaardig wooncomplex.

Overige foto’s

Overige berichten