header image

Nieuwe video complexe productie Pet-X nu online

Dinsdag 18 juli 2023

“Projecten zoals PET-X demonstreren nieuwe toepassingen voor plastic materialen, en in het bijzonder voor gerecycled plastic, die nieuwe structurele ontwerpmogelijkheden bieden en de plastic afvalstroom kunnen helpen verminderen.”

De derde aflevering van de video serie over het Pet-X experiment gaat in op de grote vraag: hoe wordt het paviljoen geprint?
Nagami, die verantwoordelijk is voor het printen, werd voor grote uitdagingen gesteld, die voortkwamen uit de grote omvang van het object als mede de organische dubbel gekromde vorm. Om deze complexe en omvangrijke PET-X structuur te kunnen maken moest Nagami nieuwe workflows creëren die nog niet bestonden in 3D printen. Na maandenlang testen hebben ze samen met IMd het ontwerp geoptimaliseerd om zo de temperatuurschommelingen beter te controleren, de printtijd te verkorten en vooral ook belangrijk: materiaal te besparen.

Bekijk deze derde en voorgaande afleveringen nu op pet-x.nl.

Sinds 2019 werken we, samen met Ector Hoogstad Architecten en TU Delft, aan de ontwikkeling van een innovatief 3D-geprint paviljoen, dat uiteindelijk een plek zal krijgen in ons kantoor. In een serie van 5 video’s nemen we je de komende maanden mee in het ontwikkelingsproces van dit unieke print experiment. Op de website www.pet-x.nl worden alle video’s achtereenvolgens gepubliceerd. Hier vind je ook meer achtergrondinformatie over het experiment en onze drijfveren. In mei verscheen de eerste aflevering over het concept design.

Voor meer informatie en alle afleveringen, ga naar de website: www.pet-x.nl

Overige foto’s

Overige berichten