header image

Nominaties Nationale Staalprijs 2020 voor vier projecten van IMd Raadgevende Ingenieurs

Donderdag 8 oktober 2020

Dinsdag 13 oktober 2020 vindt de Nationale Staalbouwdag plaats. Aan het einde van deze dag wordt traditiegetrouw de Nationale Staalprijs uitgereikt, alsmede de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal. Dit jaar voor het eerst geheel online. Tijdens deze Staalbouwdag zal in het middagprogramma Pim Peters een lezing geven over Toekomstbestendig Ontwerpen en aansluitend panellid zijn bij de discussie over het thema Bouwen in de (nabije) toekomst met kennis van circulair bouwen en het donorskelet.
Van de in totaal 116 ingediende projecten voor de Staalprijs is IMd Raadgevende Ingenieurs met vier genomineerde projecten goed vertegenwoordigd.

In de categorie Industriebouw zijn uit de 14 inzendingen twee projecten van IMd Raadgevende Ingenieurs genomineerd: Bolidt Innovation Center te Hendrik-Ido-Ambacht en de RET remise Kleiweg te Rotterdam. In de categorie Woningbouw is van de 12 inzendingen o.a. uitbreiding Park Hoog Oostduinlaan te Den Haag genomineerd.

En opnieuw is IMd Raadgevende Ingenieurs aanwezig met een nominatie in de categorie Nationale Duurzaamheidsprijs Staal en dit keer met het toegepaste donorskelet bij het project Hoogstraat 168-172 te Rotterdam.

Tijdens de vorige uitreiking van de Nationale Staalprijs, in 2018, haalde IMd Raadgevende Ingenieurs met twee projecten de Staalprijs binnen: Productiehal TataSteel in Velsen-Noord, “een veeleisend project met absurde dimensies en secure voorbereiding is industriebouw optima forma” en de Tijdelijke Rechtbank in Amsterdam, “Dit toonbeeld van ‘circulaire economie’ binnen de bouwsector doet recht aan IFD, maakt het weer actueel, maar prikkelt bovenal de hele bouwkolom tot navolging, en is daarmee unaniem de winnaar van de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2018.”

De Nationale Staalprijs is een tweejaarlijkse bouwprijs voor projecten in staal en bestaat sinds 1971. De vakjury, dit jaar onder aanvoering van architect Janneke Bierman, kan projecten nomineren in vijf categorieën; utiliteitsbouw, industriebouw, woningbouw, infrastructuur en karakteristieke stalen bouwdelen. Uit de genomineerde projecten kiest de jury in elke categorie een Nationale Staalprijs en één Nationale Duurzaamheidsprijs Staal.

Fotografie:
Jeroen Musch
Fotostudio Barendrecht
Lucas van der Wee
Kees Hummel

Overige foto’s

Overige berichten