header image

Officiële start bouw BunkerToren Eindhoven

Donderdag 3 oktober 2019

Vandaag is de bouw van de BunkerToren in Eindhoven officieel van start gegaan. De robuuste Bunker wordt herontwikkeld tot een iconisch woon/werk gebouw waarvan de opbouw deels in de bestaande bunker wordt gebouwd. De door Maaskant ontworpen originele Bunker is een begrip in Eindhoven. Het is de voormalige studentensociëteit van de Eindhovense studentenverenigingen waar vele generaties studenten een avond hebben doorgebracht.

IMd heeft voor de ca. 100 meter hoge toren een betonnen hoofddraagstructuur ontworpen die over de hoogte steeds lichter en opener wordt uitgevoerd. Kenmerkend voor het ontwerp is onder andere de landschapsvisie die vanuit de Technische Universiteit campus wordt doorgezet tot langs de Kennedylaan en zelfs tot over de Bunker. Zo komen er riante balkons aan de hoogbouw met veel ruimte voor groen en zal de bestaande robuuste Bunker zelf ook van groen worden voorzien. De slanke woontoren zal een nieuwe dimensie geven aan het wonen in Eindhoven.

IMd maakt samen met RED Company, Being Development en Powerhouse Company deel uit van het team dat eind 2015 de ontwikkelprijsvraag voor de Bunker uitgeschreven door de eigenaar, de TU/e heeft gewonnen. De oplevering van het gebouw staat gepland in 2022.

Foto start bouw: IMd

Visuals: Powerhouse Company

Overige foto’s

Overige berichten