header image

Online kennis delen...

Dinsdag 19 mei 2020

Nu excursies en lezingen zijn afgelast heeft IMd de handen ineen geslagen met Bouwen met Staal om kennis over constructief ontwerpen online te blijven delen. Dinsdag 12 mei trapten we af met een interactieve uitzending (webinar) in samenwerking met architect Rijnboutt over UpMountain, een woontoren bovenop een bestaande parkeergarage en winkelpand. Dinsdag 26 mei vertelden we in een live Youtube-uitzending samen met Cepezed meer over Bouwdeel D(emontabel), een bijzonder kantoorgebouw dat snel gebouwd- en ook weer snel af te breken is.

UpMountain vormt de bijzondere bekroning van een driedelig nieuwbouw- en renovatieproject in het stadshart van Amstelveen. Het luxe appartementengebouw staat naast een volledig gerenoveerd warenhuis en bovenop het dak van een nieuwe parkeergarage. Als alternatief van de afgelaste excursie van Bouwen met Staal aan dit project gaven architect Joost Verheus (Rijnboutt) en constructeur Paul Noomen (IMd) in een live uitzending inzicht in het architectonisch en constructief ontwerp van UpMountain.

Bouwdeel D(emontabel) in Delft is snel gebouwd….en ook snel weer af te breken. En dat is precies de bedoeling van dit circulaire kantoorgebouw. Het gebouw en de constructie zijn zo ontworpen dat het geheel demontabel is en de verschillende elementen (eventueel los van elkaar) opnieuw gebruikt kunnen worden. Dinsdag 26 mei vertelden Elise Bilardie (IMd) en Jan Houtekamer (Cepezed) in een live uitzending op Youtube meer over bouwproces en (constructief) ontwerp van Bouwdeel D(emontabel). 

De webinars zijn terug te kijken via YouTube:
Webinar UpMountain
Webinar Bouwdeel D

Overige foto’s

Overige berichten