header image

Ontwerpteam met IMd verzorgt uitbreiding rijks inspectieterminal

Donderdag 21 augustus 2014

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft in opdracht van de Belastingdienst/Douane het multidisciplinaire ontwerpteam met daarin architectenbureau cepezed, Hosper landschapsarchitectuur en stedebouw, IMd Raadgevende Ingenieurs, DGMR Adviseurs en Valstar Simonis Adviseurs installatietechniek geselecteerd om de uitbreiding van de Rijks Inspectieterminal (RIT) van de Douane aan de Bosporusstraat 5 op Maasvlakte II te verzorgen.

De RIT verrijst naast het huidige Douanekantoor op de Maasvlakte. De terminal vergemakkelijkt de inspecties van goederen door de gespecialiseerde inrichting van de terminals. Het bouwproject voorziet, naast de nieuwe terminals, ook in de bouw van een praktijktrainingscentrum en een hondentrainingsbaan. De oplevering van de RIT is voorzien in de tweede helft van 2016.

De controles en inspecties kunnen hier in de toekomst volgens de modernste en hoogste normen worden uitgevoerd. De Douane nam het initiatief om  de nieuwe terminal te bouwen, over gebruik en inrichting wordt nauw samengewerkt met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).

Met de bouw van de RIT vangt de Douane de groei van het goederenvolume op als gevolg van de aanleg van de Tweede Maasvlakte. Daarnaast biedt de RIT de Douane de mogelijkheid om op één plaats intensief samen te werken met de ILT en de NVWA. Zo wordt een ‘one stop shop’ gerealiseerd waar controles van deze verschillende diensten gecombineerd plaatsvinden.

Overige foto’s

Overige berichten