header image

Pet-X paviljoen : evaluatie & vooruitblik

Donderdag 1 februari 2024

Nu het Pet-X paviljoen zijn plek heeft ingenomen in ons kantoor, blikken we in deze vijfde aflevering terug op de ervaringen en lessen die we hebben opgedaan, samen met het team van IMd en Nagami.

Het traject was buitengewoon en vol uitdagingen. Van aanpassingen aan het oorspronkelijke concept en de functie van het paviljoen tot verrassende ontdekkingen en obstakels tijdens het printproces - het bleek een leerzaam avontuur. Vooral het streven naar de optimale vorm voor het paviljoen, in combinatie met de unieke uitdagingen van het 3D-printen op deze schaal, leidde tot voortdurende inzichten.

Een cruciale les die we hebben geleerd, is dat de vorm leidend is in het printproces. Niet alles is altijd direct printbaar, waardoor er soms concessies moeten worden gedaan. Wat betreft de sterkte lijkt de structuur veelbelovend, vergelijkbaar met hout maar met veel meer ontwerpvrijheid. Bekijk meer hierover in aflevering 5 op: www.pet-x.nl!

Sinds 2019 werken we, samen met Ector Hoogstad Architecten en TU Delft, aan de ontwikkeling van een innovatief 3D-geprint paviljoen, dat een heeft plek gekregen in ons kantoor. In een serie video’s nemen we je mee in het ontwikkelingsproces van dit unieke print experiment. Op de Pet-X website staan alle video’s gepubliceerd. Hier vind je ook meer achtergrondinformatie over het experiment en onze drijfveren.

De komende jaren zullen we blijven meten en onderzoeken om de toekomstige toepassingen van PET-plastic als constructiemateriaal te verkennen. Het eindresultaat heeft onze verwachtingen overtroffen. Het paviljoen is als muziekpaviljoen, en ook als vergader- en borrelruimte een bijzonder waardevolle toevoeging in ons kantoor.

Benieuwd naar het Pet-X Paviljoen en wil je het zelf ervaren? Stuur een e-mail naar info@pet-x.nl voor meer informatie.

Overige berichten