header image

Pet-X paviljoen is aangekomen in Rotterdam

Woensdag 27 september 2023

“De daadwerkelijke kunst van het construeren is niet alleen het doorrekenen van bouwwerken zelf. De kunst zit ‘m juist in de stap ervoor en erna. Niet kijken hóe iets kan, maar hoe iets beter kan. Of duurzamer.”

Na jaren van ontwerpen, onderzoeken en produceren zijn de onderdelen van het paviljoen vanuit Spanje in Rotterdam aangekomen. In de vierde aflevering van de videoserie over het Pet-X experiment zien we hoe een team van IMd, onder leiding van Dirk-Jan Kortman, projectleider bij IMd, samen met het team van Nagami, het paviljoen in slechts een paar dagen opbouwen. Pim Peters, partner bij IMd, legt uit hoe dit experiment theorie en praktijk op scherp zet en daarmee bijdraagt aan het onderzoek naar de kansen en toepasbaarheid van de 3D-printtechniek in de bouw van architectonische constructies. Bekijk deze nieuwe en eerdere afleveringen nu op: www.pet-x.nl!

Sinds 2019 werken we, samen met Ector Hoogstad Architecten en TU Delft, aan de ontwikkeling van een innovatief 3D-geprint paviljoen, dat een heeft plek gekregen in ons kantoor. In een serie van 5 video’s nemen we je mee in het ontwikkelingsproces van dit unieke print experiment. Op de Pet-X website worden alle video’s achtereenvolgens gepubliceerd. Hier vind je ook meer achtergrondinformatie over het experiment en onze drijfveren. Na eerdere afleveringen over het concept design, het technisch ontwerp en het printproces, staat nu ook de aflevering over de montage van het paviljoen online.

Voor meer informatie en alle afleveringen, ga naar de website: www.pet-x.nl

Overige berichten