
De Tornado en de rol van IMd: Tickets verkrijgbaar voor de opening van Fenix
Nieuw museum vanaf 16 mei open voor publiek
Op dinsdag 16 februari 2016 organiseert Duurzaam Gebouwd de bijeenkomst Duurzaam Gebouwd Op Locatie, met als thema: Circulaire Economie – de Constructie. Het kantoor van IMd Raadgevende Ingenieurs in Rotterdam is de locatie van het seminar.
Circulaire Economie: een containerbegrip of richting kiezen? Duurzaam Gebouwd heeft samen met IMd en VOBN een interactief programma samengesteld, onder leiding van moderator Flip Verwaaijen. Hierin komen de ‘best practices’ van circulaire constructie aan bod. U wordt uitgedaagd om na te denken over de mogelijkheden die een circulaire constructie biedt en leert tevens van de manco’s van eerdere projecten.
Verschillende sprekers laten zien wat er in de afgelopen jaar is gebeurd op het gebied van staal- en betonconstructies in de circulaire economie. De nieuwste, praktisch toepasbare duurzame ontwikkelingen van de materialen beton zijn verpakt in lezingen en presentaties waarbij er volop ruimte is voor vragen en discussie. Thema’s die onder andere aan bod komen zijn: donor-skelet, classificatie tools, eigendom materiaal, materiaal paspoort, transport en breektechnieken.
Pim Peters zal vertellen over het donor-skelet. IMd is als pionier in de bouwwereld betrokken bij projecten waar daadwerkelijk constructieve elementen voor de tweede keer worden ingezet.
Vragen als; waar staan we nu? Waar lopen we tegen aan? Hoe ga je te werk, én wat haal je er uit, zullen beantwoord worden. Meld u aan voor de bijeenkomst Duurzaam Gebouwd Op Locatie op 16 februari 2016 in Rotterdam.
bron: Duurzaam Gebouwd
Nieuw museum vanaf 16 mei open voor publiek
Een goed onderkomen bieden aan de grote stoom asielzoekers is een belangrijke maatschappelijke uitdaging. Er is nu een bouwconcept ontwikkeld waarmee eenvoudig een tijdelijk thuis kan worden gecreëerd: Mobaco-a.
Sinds 1 juli 2024 zijn eigenaren van grote, publiek toegankelijke gebouwen wettelijk verplicht een periodieke keuring van de constructieve veiligheid uit te voeren volgens de NTA 8790. Maar wat houdt deze NTA nou precies in? Voor welk type gebouwen geldt deze verplichting? Op welke manier en door welke partij moet de periodieke beoordeling uitgevoerd worden? Vóór wanneer en hoe vaak? Tijdens de informatiebijeenkomst op donderdag 6 maart beantwoorden we al deze vragen én meer!