header image

Pim Peters geeft lezing tijdens ‘Duurzaam Gebouwd Op Locatie’

Dinsdag 15 december 2015

Op dinsdag 16 februari 2016 organiseert Duurzaam Gebouwd de bijeenkomst Duurzaam Gebouwd Op Locatie, met als thema: Circulaire Economie – de Constructie. Het kantoor van IMd Raadgevende Ingenieurs in Rotterdam is de locatie van het seminar.

Circulaire Economie: een containerbegrip of richting kiezen? Duurzaam Gebouwd heeft samen met IMd en VOBN een interactief programma samengesteld, onder leiding van moderator Flip Verwaaijen. Hierin komen de ‘best practices’ van circulaire constructie aan bod. U wordt uitgedaagd om na te denken over de mogelijkheden die een circulaire constructie biedt en leert tevens van de manco’s van eerdere projecten.

Verschillende sprekers laten zien wat er in de afgelopen jaar is gebeurd op het gebied van staal- en betonconstructies in de circulaire economie. De nieuwste, praktisch toepasbare duurzame ontwikkelingen van de materialen beton zijn verpakt in lezingen en presentaties waarbij er volop ruimte is voor vragen en discussie. Thema’s die onder andere aan bod komen zijn: donor-skelet, classificatie tools, eigendom materiaal, materiaal paspoort, transport en breektechnieken.

Pim Peters zal vertellen over het donor-skelet. IMd is als pionier in de bouwwereld betrokken bij projecten waar daadwerkelijk constructieve elementen voor de tweede keer worden ingezet.

Vragen als; waar staan we nu? Waar lopen we tegen aan? Hoe ga je te werk, én wat haal je er uit, zullen beantwoord worden. Meld u aan voor de bijeenkomst Duurzaam Gebouwd Op Locatie op 16 februari 2016 in Rotterdam.

bron: Duurzaam Gebouwd

Overige foto’s

Overige berichten