header image

Primeur voor plukkruidentuin bij IMd

Maandag 6 maart 2017

Half maart zal er bij IMd op de Piekstraat de eerste plukkruidentuin op locatie worden gerealiseerd. De tuin komt tot stand in co-productie met Stichting Rotterdamse Munt, waar wij trotse founding partner van zijn. Het initiatief van IMd om stadslandbouw te combineren met kantoorruimte, biedt voordelen als verbetering van het klimaat en het vergroenen van de kantooromgeving.

De tuin, ontworpen door Bureau Botersloot, biedt een win-win situatie. De tuin zal in samenwerking met Werkproject Groen Service van Stichting Pameijer worden aangelegd. De deelnemers van het Werkproject worden begeleid in het leren van een vak en het vergroten van hun zelfredzaamheid. Kansarme groepen wordt zo de mogelijkheid geboden op participatie en/of re-integratie binnen de reguliere arbeidsmarkt.

Het voorstel is om een kantoorteelt op te zetten in een langgerekt, laag plantbed van gebruikte steigerplanken aan de Piekstraat-zijde. Alle gewas is eetbaar, gemakkelijk oogstbaar, levert een aantrekkelijk beeld en draagt bij aan een prettig werk- en verblijfsklimaat. De kruiden zijn vooral te gebruiken voor de thee en voor kruidensalades; te oogsten voor een gezamenlijke lunch of voor de medewerkers thuis. Ook worden er enkele groenten en fruitsoorten aangeplant, zoals tomaten en aardbeien.

Stichting Rotterdamse Munt wilt bijdragen aan een levendige en gezonde stad, door groene ruimte te maken en groene activiteiten te organiseren waarin buurt- en stadsbewoners samen werken aan de groene & gezonde stad. De stichting heeft een Stadskruidentuin tussen de Afrikaanderwijk en de Kop van Zuid, vlakbij het kantoor van IMd.

Overige foto’s

Overige berichten